Handbalsters Quintus winnen eerste duel in Europacup

De dames van Quintus hebben de eerste wedstrijd in de derde ronde van de Challenge Cup tegen het IJslandse Valur met 24-20 gewonnen. In de Eekhouthal leek de Heulse ploeg de basis van de eerste tien minuten van de wedstrijd gelegd te hebben (10-2), maar na een vliegende start vocht Valur zich terug in de wedstrijd en werd het in de tweede helft toch nog spannend. Morgenmiddag is de return en de wedstrijd is nog lang niet gespeeld.

Binnen vijf minuten spelen was de IJslandse coach genoodzaakt om in een time-out te vluchten. Quintus leidde op dat moment al met 3-0. Nog voordat de vijf minuten verstreken waren stond het eerste doelpunt van Valur op het scorebord: 3-1. Aanvallend was Quintus uiterst effectief in de minuten die volgden en verdedigend stond het team als een huis. De grootste marge was zeven doelpunten. Even leek het erop dat het een makkelijke avond ging worden voor de thuisploeg, maar gaande weg de eerste helft kreeg Valur verdedigend vat op de Heulse aanvallen. Aanvallend was het bij de bezoekers niet alles, maar het wist toch tot score te komen. Van de acht treffers kwamen er drie voort uit een strafworp. Quintus kwam tot 13 treffers en dus was de ruststand 13-8.

Na de pauze wist Valur in een rap tempo de achterstand terug te brengen tot één treffer. Bij Quintus lukte aanvallend bijna niets meer en verdedigend kon de ploeg geen vat krijgen op de IJslandse aanvallen. Na ruim 40 minuten was de tussenstand 15-14 en was coach René Zwinkels genoodzaakt een time-out te nemen. Na deze onderbreking herpakte Quintus zich en was het aanvallend zeer succesvol. Het verschil werd gebracht op vijf treffers: 19-14. Ruim tien minuten later nam Zwinkels wederom een time-out. De stand was nog steeds in het voordeel van Quintus: 20-16. De thuisploeg wist in de slotfase de marge van vier treffers over de eindstreep te trekken.

Doelpuntenmakers: Daisy Hage (8/1), Cynthia Devilee-Grift (5), Britt van Steekelenburg (4), Lisanne Zwinkels (4), Amy Oostveen (1), Lois Strik (1), Dorien van Wissen (1)