Archief

Kraamafdeling nog zeker drie jaar in Franciscus Vlietland

Het gaat nog zeker drie jaar duren voordat de kraamafdeling van het Franciscus Vlietland in Schiedam wordt verplaatst naar het Franciscus Gasthuis in Rotterdam. Dat meldde de Schiedamse wethouder Van Aken deze week tijdens een raadscommissie. Om de verplaatsing is ook in Maassluis veel te doen geweest.

Franciscus Gasthuis & Vlietland wil de geboortezorg op één locatie, in Rotterdam dus, concentreren. Dat plan riep in 2015 veel weerstand op. Voor Maassluizers zou dit een langere reistijd betekenen. Op internet werd daarom door burgers een petitie gestart om de verplaatsing tegen te houden. Huisartsen en verloskundigen uit het Waterweggebied schreven een open brief naar de Raad van Bestuur van het ziekenhuis en SP-kamerlid Henk van Gerven stelde kamervragen aan de minister. Van Gerven zei daarin geen zin te hebben in 'bermbaby's'.

De beoogde verplaatsing van de kraamafdeling in 2017 werd uiteindelijk uitgesteld naar 2019 en nu zal het dus zeker tot 2021 duren. Volgens Van Aken blijft het voornemen van Franciscus om de geboortezorg de centraliseren nog wel. "Het is uitstel, maar wij hopen op afstel."

Categorieen:
Maassluis Algemeen