Archief

Kinderafdelingen blijven tot zeker 2019 in Schiedam

De afdeling geboortezorg en klinische kindergeneeskunde van Franciscus Vlietland verhuist toch niet voor 2019 naar het Rotterdamse Franciscus Gasthuis. Dat is afgesproken tijdens overleg tussen vertegenwoordigers van het ziekenhuis, huisartsen en verloskundigen uit de regio en de gemeenten Schiedam, Vlaardingen, Maassluis en Nissewaard.

Eerder besloot de raad van toezicht van Franciscus Gasthuis & Vlietland dat vanaf tweede helft van dit jaar de afdeling geboortezorg en klinische kindergeneeskunde zouden worden verplaatst vanuit Schiedam naar Rotterdam. Er was veel kritiek op dat besluit vanuit artsen, gemeentes en zorgverzekeraar DSW.

De huisartsen en de kinderartsen van Franciscus Vlietland zijn nu overeengekomen, dat ook in de toekomst bepaalde categorieën kinderen enkele nachten kunnen worden opgenomen op de locatie Vlietland. Heel zieke kinderen, van wie wordt verwacht dat ze veel langer moet blijven, worden overgeplaatst naar Rotterdam.

De werkgroep die de mogelijkheden om te komen tot een geboortecentrum heeft verkend, is nog niet nader tot elkaar gekomen. Er is dan ook nog geen gezamenlijke visie voor een geboortecentrum in de regio Waterweg-Noord. Het ziekenhuis houdt vast aan verhuizing van geboortezorg en klinische kindergeneeskunde naar Rotterdam, maar naar nu bljikt niet voor 2019.

De gesprekken van het ziekenhuis met de verloskundigen uit de regio over geboortezorg worden voortgezet.

Categorieen:
MaassluisAlgemeen