Archief
Facebook Vitaal Dussen

Facebook Vitaal Dussen

'Gestopte' veldrijder Niels Wubben wint districtskampioenschap

Een bijzondere prestatie van veldrijder Niels Wubben afgelopen weekend. De geboren Naaldwijker deed in het Brabantse Alphen mee aan de districtskampioenschappen en won de wedstrijd prompt in de categorie Amateurs/Sportklasse. De kans dat zijn prestatie een vervolg krijgt, is echter niet groot.

De 30-jarige Wubben stopte na het seizoen 2015/2016 noodgedwongen als profveldrijder, omdat hij geen nieuwe ploeg meer kon vinden. Daarna kwam hij in wedstrijdverband niet vaak meer in actie. Zijn laatste officiƫle uitslag dateerde van 21 januari 2017, toen hij als 34ste eindigde in de Internationale Cyclocross Rucphen.

"Het was alweer een tijd geleden dat ik een wedstrijd gereden had", beaamde Wubben, tegenwoordig woonachtig in Dorst, in het programma WOS Sport op WOS Radio. "Het was op de locatie waar ik jaren heb getraind en daarom dacht ik: het is leuk om weer eens een wedstrijd te rijden."

De geboren Westlander begon op de tweede startrij en ging als zesde 'het veld in'. Na twee ronden achtervolgen sloot Wubben aan bij de koploper en pakte niet veel later zelfs de voorsprong. "De laatste twee rondes was het een kat-en-muisspel, waarin de voorsprong de ene keer zakte naar vijf en daarna opliep naar twaalf seconden. Dat heb ik vol kunnen houden en zo gewonnen."

Normaal gesproken mag een districtskampioen ook meedoen aan de Nederlandse kampioenschappen. Dat ziet Wubben vooralsnog echter niet zitten. "Ik heb het eigenlijk niet in de planning staan. Dit was een wedstrijd bij mij in de buurt en ik reed, omdat ik het leuk vind. Misschien als ik over paar weken verder ben, dat ik dan zeg dat ik toch mee doe. Ik weet niet eens wanneer en waar het is."

De NK veldrijden worden op 12 en 13 januari gehouden in het Brabantse Huijbergen.

Categorieen:
Westland Sport