Archief
-Facebook Politiebureau Westland

-Facebook Politiebureau Westland

Alcoholcontroles in de regio: nul bestuurders met te veel op

Bij twee alcoholcontroles in de regio afgelopen weekend, zijn nul bestuurders betrapt met te veel alcohol op. De politie controleerde op vrijdag en zaterdag zo'n 300 mensen in Wateringen/Kwintsheul en Naaldwijk.

Vrijdagmiddag liet de politie mensen blazen op de Heulweg tussen Wateringen en Kwintsheul. "Bij de welbekende vrijdagmiddagborrel worden de nodige alcoholische versnaperingen genoten, het komt nog wel eens voor dat deze mensen dan daarna in de auto stappen en zelf naar huis rijden", schrijft Politie Westland op Facebook. Van de 136 gecontroleerde mensen, had niemand meer gedronken dan de maximale toegestane hoeveelheid. "Wij zijn hier erg tevreden over, houdt het veilig met elkaar!" aldus de politie.

Zaterdag controleerde de politie 164 bestuurders op de Hoogwerf in Naaldwijk, en ook hier had niemand te veel op. "Klasse!" zegt de politie op Facebook, die denkt dat de controle misschien ook wel een preventieve werking had. "We zagen ook een aantal mensen langere tijd op de parkeerplaats staan of rondjes lopen om vervolgens lopend te vertrekken," schrijft de politie. "Sommige mensen bleken toch een BOB te hebben gevonden."