Korfballers Valto geven goed partij, maar staan met lege handen

In de veldcompetitie van het korfbal heeft het Lierse Valto in de Overgangsklasse de uitwedstrijd tegen Oranje Wit nipt verloren. In Dordrecht werd het 19-18 voor de thuisploeg, die de Lierenaren in de eerste competitiewedstrijd van dit seizoen met 14-19 hadden verslagen.

Tot 4-5 ging het duel gelijk op, maar toen liep Oranje Wit uit naar 10-5. Valto herstelde zich en kwam terug tot 11-9 om vervolgens een ruststand van 13-10 op het bord te zien. In de tweede helft kwam Valto op een gegeven moment langszij: 15-15. Maar uiteindelijk waren de Dordtenaren een tikkeltje sterker en moest Valto met minimaal verschil (19-18) het onderspit delven.

Het Maaslandse ODO ontving thuis koploper KIOS. De bezoekers hadden aanvankelijk het beste van het spel en kwamen op een 2-5 voorsprong. ODO werkte zich op naar 8-8 en was wat sterker, waardoor de rust met 13-10 werd bereikt. In de tweede helft wist ODO op een voorsprong van 18-14 te komen. In het zicht van het eindsignaal maakt KIOS nog drie punten. Toch won ODO met 18-17. De Maaslanders staan nu op een gedeelde tweede plaats in de tussenstand (11 punten) achter KIOS (14 punten).