Archief

Opti-flor finalist voor Tuinbouwondernemersprijs

Orchideeënkwekerij Opti-flor in Monster is een van de vier finalisten voor de Tuinbouw Ondernemersprijs 2019. De andere drie zijn Anthura in Bleiswijk, Dekker Chrysanten in Hensbroek en Wim Peters Kwekerijen in Someren. Alle vier familiebedrijven zijn vrijdag met hun nominatie verrast door voorzitter Michiel van Ginkel van de Stichting Tuinbouw Ondernemersprijs.

Opti-flor wordt gerund door de ondernemers Marco en René Hendriks en Raymond van der Knaap. Het bedrijf teelt ruim 6 miljoen phalaenopsisplanten per jaar en doet dat op zeven productielocaties in het Westland. Opti-flor staat volgens de organisatie achter de Tuinbouw Ondernemersprijs bekend als een creatieve en innovatieve trendsetter.

Anthura is expert in veredeling en vermeerdering van orchideeën en anthurium. Om de distributie goed en efficiënt te regelen heeft dit bedrijf productielocaties in Duitsland, Macedonië en China. Anthura heeft jarenlang de focus gelegd op innovatieve en duurzame productontwikkeling.

Dekker Chrysanten wordt een van de meest vooraanstaande chrysantenveredelaars en -vermeerderaars ter wereld genoemd. Dekker beschikt over productielocaties in Hensbroek en Tanzania. Het bedrijf heeft de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in ontwikkeling van vernieuwende chrysantenrassen.

Wim Peters Kwekerijen produceert, teelt en verpakt Romatomaten en andere speciale tomatenrassen op 16 hectare in Someren. Dit bedrijf maakt zoveel mogelijk gebruik van nieuwe duurzame technieken. Met een oppervlakte van 11 hectare ledverlichting is het bedrijf koploper in ons land.

De jury is nog niet klaar, want de tweede beoordelingsronde gaat nu van start. De bekendmaking van de winnaar is op woensdag 9 januari tijdens de 33e feestelijke uitreiking in Keukenhof. Het thema voor deze middag is 'Tuinbouwtransitie: aanpakken geeft energie'.

In de Stichting Tuinbouw Ondernemersprijs werken samen: Interpolis, GroentenFruit Huis, Royal FloraHolland, Flynth adviseurs en accountants, Ministerie van Economische Zaken, Rabobank, HPP Exhibitions en Vakblad Bloemisterij|Boomkwekerij.

Categorieen:
Monster Westland Economie