Archief

In Gardien Tot Tien: 'Takkezooi' en donkere tijden voor Harold de Duivenman

In Gardien Tot Tien vertelde Helma Vlemmings van Kunsthuis18 ons meer over het idee achter de expositie 'Takkezooi'. Harold de Duivenman ziet tegen de donkere avonden met zijn duiffies op.

Expositie 'Takkezooi' vanaf morgen te zien in Kunsthuis18

Vanaf morgen is de expositie 'Takkezooi' te zien in Kunsthuis18 in Naaldwijk. Helma Vlemmings zit in de tentoonstellingscommissie en legde vanochtend uit waarom er nu juist voor deze naam gekozen is. De titel verwijst letterlijk en figuurlijk naar het werk van de drie kunstenaars. Naast dat de naam terug te zien is in de kunstwerken gemaakt van takken en andere natuurelementen, verwijst het werk tegelijkertijd ook naar de chaos in de wereld. Morgen wordt de expositie om 15:00 geopend en zijn de kunstenaars aanwezig om meer te vertellen over hun werk.



Harold de Duivenman ziet tegen donkere avonden met zijn duiffies op

In de nacht van zaterdag op zondag wordt de klok weer een uur achteruit gezet, wat betekent dat het in de avond eerder donker is. Een domper voor Harold de Duivenman, want zijn duiven weten de weg niet meer terug in het duister. Vanochtend vertelde hij wat het verzetten van de klok voor gevolgen kan hebben voor zijn duiven.



Griezelen geblazen in het centrum van 's-Gravenzande tijdens de Halloweenspeurtocht

Vanaf vanavond om 19:00 is het griezelen geblazen in het centrum van 's-Gravenzande. Dan gaat namelijk de vossenjacht van start in het kader van Halloween. Vanochtend vertelde Marja van den Berg wat deze vossenjacht precies inhoudt en welke vossen je allemaal tegen het lijf kunt lopen tijdens de zoektocht in het centrum. Wees gerust, er zitten ook lieve vossen tussen.



Stefan van Eijk voorspelt gelijkspel voor Maasdijk en MVV '27

Sportverslaggever Stefan van Eijk schuift iedere vrijdag aan om ons op de hoogte te brengen van alle sportwedstrijden die dat weekend plaatsvinden in de regio. Zoals iedere week deed hij ook weer een voorspelling. Dit keer voorspelde hij een gelijkspel van 2-2 tussen Maasdijk en de Maaslandse ploeg MVV '27.



Programma vol muzikaliteit en interessante gasten bij Op Hodenpijl

Het programma van Op Hodenpijl in Schipluiden is weer goed gevuld met interessante en muzikale gasten. Merel Kester vertelde vanochtend zoals iedere week wat er de komende tijd op de planning staat. Zo geeft Eveline de Ronde - in het dagelijks leven jurist en daarnaast concertpianiste - deze zondag een pianoconcert. Henk Fransen geeft volgende week donderdag een lezing over de andere kant van geneeskunde. Kortom: een hoop aan variatie en dus voor ieder wat wils.



Poll

Als genoeg inwoners van Heenweg aangesloten willen worden op het glasvezelnetwerk van Caiw, dan wordt dit mogelijk gemaakt. In een groot gedeelte van Westland, Midden-Delfland en Maassluis is jaren geleden al glasvezel aangelegd. Ben jij tevreden met je glasvezelaansluiting?