Archief

LPF: Is er ook uitkeringsfraude door Turkse en Marokkaanse arbeidsmigranten?

Op welke wijze controleert de gemeente een uitkeringsaanvraag wanneer er mogelijk sprake is van

(woning)bezit in het buitenland? Dat wil LPF Westland weten. De fractie richt zich bij deze vragen aan het Westlandse bestuurscollege met name op arbeidsmigranten uit Marokko en Turkije, zo blijkt uit een nadere toelichting op de vragen.

LPF Westland heeft vanuit de media vernomen dat er bij de aanvraag van een uitkering nogal eens fraude wordt gepleegd door het niet opgeven van vermogen in het buitenland. "Een aantal jaren geleden hebben wij al melding gemaakt bij diverse wethouders over een vermoedelijk gelijksoortig geval in Westland maar hebben daar nooit terugkoppeling over gekregen."

Eerder stelde ChristenUnie-SGP ook al vragen met betrekking tot uitkeringsfraude door arbeidsmigranten, maar daarbij werd vooral gekeken naar Oost-Europese arbeidsmigranten. Fractievoorzitter Dave van der Meer heeft de kwestie overigens ook al genoemd tijdens de nieuwjaarstoespraak 2017 van de LPF. Nu wil de partij wel weten of de gemeente vaker tips heeft gekregen op dit gebied hoe daarmee wordt omgegaan.

Verder wil de fractie weten hoeveel tijd er aan onderzoeken wordt gespendeerd en naar welke specifieke landen er onderzoek wordt gedaan. Tot slot vraagt LPF zich af of het college het met de partij eens is, dat het prioriteit heeft om uitkeringsfraude hard aan te pakken.

Categorieen:
Westland Politiek