Archief
YouTube-WTA

YouTube-WTA

Bertens moet buigen voor Stephens

Tennisster Kiki Bertens heeft haar tweede partij tijdens de WTA-finals in Singapore verloren. In drie sets moest de Wateringse buigen voor de Amerikaanse Sloane Stephens. De setstanden waren 7-6, 2-6 en 6-3.

In de eerste set kwam Bertens op een 3-0 achterstand, waarna zij via enkele breaks tot 4-4 terugkwam. Daarna bleven de twee gelijk opgaan, wat resulteerde in een 6-6 stand. De tiebreak werd vrij eenvoudig door Stephens gewonnen, met 7-4.

In de tweede set begon de Wateringse met serveren en pakte zij een voorsprong van 0-2. Stephens brak direct terug, maar daarna kon Kiki uitlopen naar 1-5. Ze kon op die stand de set wel vier keer naar zich toetrekken, maar moest 2-5 accepteren. Ze rechtte de rug en won deze set alsnog.

Ook in de beslissende derde set mocht Kiki beginnen met serveren. Opnieuw direct naar 0-2 voor.Via 2-2 kwam daar de langdurige vijfde game, waarin de Wateringse werd gebroken (3-2). Coach Raemon Sluiter kwam voor een peptalk op de baan, maar het mocht niet direct baten, want Stephens was nu echt op dreef. Kiki knokte zich na 4-2 nog naar 4-3, maar toen was het voorbij: 6-3.

Categorieen:
Wateringen Sport