Archief
WOS Media

WOS Media

Westland wil weten wat inwoners vinden van aardgasvrij wonen

De gemeente Westland gaat op 7 november met inwoners in gesprek over een aardgasvrij Westland. In 2050 moet heel Westland aardgasvrij zijn en daarom zullen de komende jaren steeds meer woningen aardgasvrij worden. Om dit proces goed te laten verlopen wil de gemeente graag weten wat voor beeld de bewoners hebben.

De bewonersbijeenkomst is specifiek gericht op mensen met een koopwoning. Hierbij is er ook aandacht voor de situatie van huiseigenaren die lid zijn van Vereniging van Eigenaars (VvE). Op dit moment zijn veel bouwplannen nog in ontwikkeling of in een vroeg stadium. "Dit is dus het moment voor bewoners om mee te denken", aldus de gemeente.

Tijdens de bijeenkomst werken bewoners met elkaar om aan te geven wat men belangrijk vindt voor de eigen aardgasvrije woning en een aardgasvrij Westland. De bijeenkomst vindt plaats in het gemeentehuis aan de Verdilaan in Naaldwijk en begint om 19.00 uur. Opgeven voor deze avond kan via www.westlandwoontduurzaam.nl. Mochten bewoners niet aanwezig zijn, maar wel suggesties naar voren willen brengen dan kan dat via energietransitie@gemeentewestland.nl.