Archief

Winkeliers overvallen door fietsenrekken 's-Gravenzande

Zonder enige aankondiging aan winkeliers heeft de gemeente Westland fietsenstallingen geplaatst in het centrum van 's-Gravenzande. Voor ondernemers in de Gravenstraat is dat een hard gelag, want de doorgang naar hun winkels is op drukke dagen zoals de vrijdag (weekmarkt) geblokkeerd.

"We missen het contact en overleg met de gemeente", laat Angelique de Graaf van L'Avenue Fashion & Shoes in de Gravenstraat weten. Bovendien stoort zij zich aan zwerfvuil en intimerend gedrag van buitenlandse gasten en hangjongeren voor haar deur. Volgens haar ontbreekt het aan voldoende afvalbakken.

Feit is, dat de gemeente na de herinrichting van het Marktplein fietsenrekken zou plaatsen in het centrum, maar de winkeliers hadden het wel netjes gevonden als de werkzaamheden van tevoren zouden zijn aangekondigd.

Winkeliersvereniging BIZ 's-Gravenzande is ook overvallen door de plotselinge werkzaamheden vorige week, maar geeft wel aan dat de fietsnietjes sowieso zouden komen. Al was de locatie voor de BIZ onbekend. De gemeente Westland heeft nog niet gereageerd op vragen over de kwestie.

Reactie gemeente Westland

De gemeente Westland laat in een reactie weten: De gemeente heeft eerder contact gehad met de BIZ en met hen de locaties van de fietsnietjes afgestemd. De ervaringen uit de omgeving nemen we zeer serieus, daarom nemen we contact met de BIZ op om daarover te spreken.