Archief
Archief-YouTube WTA

Archief-YouTube WTA

Bertens sterkste in 'breaksfestival' in Singapore

Tennisster Kiki Bertens is de groepsfase van de WTA Finals in Singapore met een zege begonnen. In een rond middernacht (plaatselijke tijd) gespeelde partij won de Wateringse van de Duitse Angelique Kerber, de nummer 2 van de wereldranglijst. De ontknoping kwam in een bizarre derde set die vanaf de start zeven opeenvolgende breaks kende.

In de eerste set begon Bertens (nr. 9 op de wereldlijst) redelijk. Nadat Kerber had geopend met gamewinst kon de Wateringse gelijkmaken. Maar daar bleef het voor haar bij in die eerste set. Het werd 6-1.

In de tweede set werd Bertens direct gebroken en behield Kerber haar eerste game (2-0). Dat beloofde niet veel goeds, maar toen brak er een sterke fase aan voor onze streekgenote. Zij nam het heft in handen en kwam op een voorsprong van 2-3. Bij de stand van 3-4 brak zij Kerber opnieuw en via 3-5 ging het op eigen service naar setwinst: 3-6.

In de beslissend derde set breekt Kiki haar opponente direct, Kerber doet vervolgens het zelfde, waarna de Westlandse ook weer een break scoort. Kerber slaat opnieuw terug: 2-2, en het breaks-festival gaat gewoon door: 2-3, 3-3, 3-4. Dan behouden beiden hun service en staat het 4-5. Bertens mag serveren voor de winst en doet dat ook: 4-6.

Categorieen:
Wateringen Westland Sport