Archief
sirobi via Flickr CC 1

sirobi via Flickr CC 1

Pittige loting voor Bertens tijdens groepsfase WTA Finals

Kiki Bertens neemt het in de groepsfase van de WTA Finals in Singapore op tegen Angelique Kerber, Naomi Osaka en Sloane Stephens. De loting vond vrijdagmiddag plaats tijdens het traditionele WTA-gala, waar de Wateringse tennisster in een chique jurk over de rode loper liep, schrijft mediapartner Omroep West.

De loting is niet heel gunstig voor de 26-jarige Bertens, gezien ze tegen alle drie de tegenstanders een negatieve balans heeft. Ze won dit jaar wel regelmatig van sommige van de vier spelers uit de andere groep: Caroline Wozniacki, Petra Kvitová, Jelena Svitolina en Karolina Plísková. De twee beste speelsters uit de twee groepen plaatsen zich voor de halve finales.

Bertens hoorde donderdag dat ze toch mee mag doen aan de WTA Finals in Singapore. In eerste instantie leek ze het slottoernooi van het seizoen mis te lopen: ze werd in de tweede ronde van het toernooi van Moskou uitgeschakeld en eindigde daardoor als negende op de road to Singapore-ranking. Door een afmelding van Simona Halep, de nummer 1 van de wereld, mocht Kiki Bertens als eerste reserve alsnog naar Singapore afreizen. Ze zal hier spelen om een prijzenpot van maar liefst zes miljoen dollar.

De Wateringse werd vrijdag in Singapore door de WTA uitgeroepen tot tennisster die dit jaar de meeste progressie heeft geboekt op de WTA Tour. De 'WTA Most Improved Player of the Year-award' wordt sinds 1977 uitgereikt. Bertens begon dit jaar als 31ste op de wereldranglijst en is nu opgeklommen tot nummer 9.

Categorieen:
Wateringen Sport