Archief
Omroep West

Omroep West

Monsterse tabakswinkel overweegt te stoppen

De eigenaresse van de Monsterse tabakswinkel overweegt om te stoppen met haar winkel nadat bekend geworden is dat tabak flink duurder gaat worden.

Gerdine Rijneveen runt al bijna 40 jaar de winkel met haar man Frank in de Zeestraat in Monster. Als de plannen werkelijk doorgaan is het voor het echtpaar niet meer te doen om voldoende rendement eruit te halen. Staatssecretaris Paul Blokhuis wil een pakket aan maatregelen invoeren om een rookvrije generatie te laten opgroeien. Dat betekent mogelijk ook de nekslag voor tabakswinkels.

Als de kabinet dit beleid er doorheen krijgt verdwijnt voor Rijneveen naast haar inkomsten, ook het contact met haar klanten. "Als mijn zaak verdwijnt zou ik dat vreselijk jammer vinden", zegt ze. "Het contact met de mensen vind ik altijd leuk. Maar nu word je van bovenaf gedwongen om te stoppen".

Een klant reageert cynisch op de kabinetsplannen: "Ik zag die maatregelen langskomen", vertelt hij. "De vijf jaar dat ik nog op deze aardkloot ben red ik het wel. Maar het is een troosteloze situatie. Wij rokers worden helemaal ondergesneeuwd". Rijneveen ziet het zelf niet meer zitten: "Ik denk dat ik binnenkort ga afbouwen. Het is gewoon niet leuk meer".

Categorieen:
Monster Economie