Archief
Allan Hopkins via Flickr CC

Allan Hopkins via Flickr CC

1,4 miljoen voor landschap Midden-Delfland

Er komt ruim 1,4 miljoen euro beschikbaar voor investeringen in de biodiversiteit en de versterking van het agrarisch veenweidelandschap in Midden-Delfland. De helft van dat bedrag komt uit een Europees fonds, de andere helft wordt door de provincie Zuid-Holland betaald.

Met het geld worden de komende drie jaar historische landschapselementen hersteld. Abtswoude 52 wordt onder andere leefgebied voor de Argusvlinder (zie foto). In de polder Schieveen wordt ruim 5 kilometer aan natuurvriendelijke oevers aangelegd en bij het vrachtwagenparkeerterrein in Schipluiden wordt de huidige beplanting omgevormd tot pluktuin met hoogstamboomgaard. Tot slot worden leef- en fourageergebieden ingericht voor weidevogels rondom de eendenkooi Schipluiden en in de Aalkeet-Buitenpolder, Dorppolder en Commandeurspolder.

Wethouder Buitengebied Sonja Smit van Midden-Delfland is blij met de subsidie. "Het Bijzonder Provinciaal Landschap Midden-Delfland is het gras tussen de steden. Het is daarmee enorm waardevol. Samen moeten we het bijzondere agrarische landschap met haar prachtige flora en fauna beschermen en koesteren én verder ontwikkelen."