Archief

In Gardien Tot Tien: freerunning erg populair en klassiek op een luchtige manier

In Gardien Tot Tien vertelde Monique van Kaam, voorzitter van UDI Gymnastics Westland, meer over de populaire sport freerunning binnen de vereniging. Altvioliste Esther Apituley heeft als missie om klassieke muziek op een luchtige manier over te brengen op het publiek tijdens haar voorstelling 'Bach & Bleekwater' deze zaterdag.

Freerunning erg populair binnen UDI Gymnastics Westland

De vereniging UDI Gymnastics Westland bestaat maar liefst 141 jaar en behoort daarmee tot een van de oudste gymverenigingen. Voorzitter Monique van Kaam vertelde vanochtend wat er in die tijd onder meer is veranderd; vroeger zaten er bijvoorbeeld veel meer jongens dan meisjes op turnen. Met de opkomst van freerunning stijgt het aantal jongens weer binnen de vereniging, een positieve verandering als het aan Monique van Kaam ligt. Freerunning lijkt steeds populairder te worden. Vanochtend werd duidelijk wat de sport precies inhoudt en wat ervoor nodig is, waaronder stabiliteit in het lichaam.



Altvioliste Esther Apituley over haar voorstelling 'Bach & Bleekwater'

Aanstaande zaterdag staat altvioliste Esther Apituley met de voorstelling 'Bach & Bleekwater' in Theater Koningshof Maassluis. Vanochtend belden we haar tijdens de uitzending om alvast vooruit te blikken op de voorstelling. Ze vertelde waar het publiek op kan rekenen zaterdagavond, van klassiek tot jazz en allerlei improvisaties. Haar missie is om klassieke muziek op een toegankelijkere, luchtige manier te presenteren, zodat mensen op deze manier meer in contact komen met klassieke muziek. Tijdens de voorstelling komt er een schoonmaakster bij kijken, wat zorgt voor een hilarische ontmoeting en een confrontatie op het podium, aldus Esther Apituley.



Brand verwoest auto in Monster

Vanochtend zat onze verslaggever Fred van der Ende in de studio om ons op de hoogte te brengen van de auto die in vlammen opging in de Geesterwijckstraat in Monster. Een bewoner ontdekte de brand nadat hij een flinke knal hoorde. Bewoners hebben de auto's voor en achter de brandende auto weggehaald om meer brandschade te voorkomen. De oorzaak van de brand is nog niet bekend. Er is verder geen schade. Volgens Fred stond de auto op een 'goede' plek, namelijk tegenover de huizen aan de overkant van de straat.



WestlandTheater De Naald druk bezig met voorbereidingen voor de herfstvakantie

Kate van Elswijk van WestlandTheater De Naald liet vanochtend weten dat het theater deze week druk bezig is met de voorbereidingen voor de herfstvakantie volgende week. Die week worden er vooral diverse films gedraaid voor de kinderen. Zo ook de film Superjuffie, gebaseerd op het boek van schrijfster Janneke Schotveld. Op zaterdag 27 oktober is zij aanwezig in het theater voor een Meet & Greet en een signeersessie.



Marjan brengt je op de hoogte van de programmering in Theater Koningshof Maassluis

Er staat een hoop klassieke muziek op het programma bij Theater Koningshof in Maassluis, niet te missen de voorstelling 'Bach & Bleekwater' van Esther Apituley aanstaande zaterdag. Marjan de Groot bracht ons vanochtend op de hoogte van de komende voorstellingen in het Maassluise theater. Naast WestlandTheater De Naald speelt ook de Koningshof in op de herfstvakantie volgende week. Woensdagmiddag draait de familiefilm 'Huisdiergeheimen' in Cinema Koningshof.



Foto's gezocht van bruggen in Schipluiden voor verzorgingshuis Akkerleven

Gemma van Winden-Tetteroo praat ons iedere donderdag bij over het nieuws in De Schakel Midden-Delfland. Zo wordt er deze week een oproep gedaan in de krant voor foto's van bruggen in Schipluiden. De foto's zijn bedoeld voor het verzorgingshuis Akkerleven en hebben als doel om de herkenbaarheid voor de bewoners makkelijker te maken. Tot 12 november zijn de foto's in te sturen en wordt er kritisch naar gekeken door een samengestelde jury.



Poll

Er komen geen strandhuisjes op het strand van Monster. De gemeenteraad van Westland zette dinsdagavond een streep door het plan. Blij mee?