Archief
sirobi via Flickr CC 4

sirobi via Flickr CC 4

Bertens onderuit in Moskou, WTA Finals in gevaar

Kiki Bertens heeft dinsdag haar kansen op een plek in de WTA Finals zo goed als verspeeld. De 26-jarige tennisster uit Wateringen ging op het toernooi in Moskou al in de achtste finales onderuit, waar een halve finaleplek nodig was. Alleen de beste acht tennissters van 2018 doen mee aan de Finals in Singapore, Bertens staat op die lijst negende.

Bertens trad in Moskou aan tegen liaksandra Sasnovich, de nummer 31 van de wereldranglijst. Nadat de partij in de eerste set redelijk gelijk opging, verloor Bertens bij een 3-3 stand drie games (waarvan twee keer op eigen service) op rij door onnodige fouten. De Westlandse won daarna wel de tweede set, maar was daarna niet goed genoeg om de derde set ook naar zich toe te trekken. Het werd uiteindelijk 6-4, 4-6 en 6-3.

Alleen als één van de al gekwalificeerde speelsters zich afzegt voor 'Singapore', dan mag Bertens alsnog meedoen aan de WTA Finals. Er bestaat een goede kans dat Simpna Halep, de nummer één van de wereld, niet meedoet. Zij kampt met een hernia en liet daardoor ook al het toernooi in Moskou lopen.

De WTA Finals zijn volgende week.

Categorieen:
Wateringen Westland Sport