Archief

In Gardien Tot Tien: motie om coffeeshop in Westland en voedingstips bij diagnose kanker

In Gardien Tot Tien vertelde fractievoorzitter van D66 Benjamin Hofland waarom hij voorstander is van een coffeeshop in Westland en wat hij daar uiteindelijk mee wil bereiken. Marjolein van Dop van LijfStijl diëtisten geeft morgen voedingstips bij de diagnose kanker in het World Horti Center in Naaldwijk.

Fractievoorzitter D66 Benjamin Hofland over motie om coffeeshop in Westland

D66, GroenLinks en PvdA dienen vanavond tijdens de raadsvergadering een motie in waarin zij pleiten voor een coffeeshop in Westland. Benjamin Hofland, fractievoorzitter van D66, legde vanochtend uit wat de reden is dat de drie partijen voorstanders zijn. Volgens hem gaat het niet zo zeer om de coffeeshop zelf, maar om het experiment waarbij er binnen een bepaalde 'cannabisketen' wiet geteeld en verkocht kan worden. Alleen met een coffeeshop binnen de gemeente komt Westland in aanmerking voor dit experiment, iets wat de eerder genoemde partijen wel zien zitten. Benjamin Hofland hoopt door deelname aan dit experiment (en dus een coffeeshop in Westland) de criminaliteit juist tegen te gaan.



Marjolein van Dop geeft morgen voedingstips bij kanker in het World Horti Center

Morgen organiseert Inloophuis Carma in samenwerking met LijfStijl diëtisten en ROC Mondriaan een informatiebijeenkomst over voeding voor mensen met de diagnose kanker in het World Horti Center. Marjolein van Dop van LijfStijl diëtisten geeft die dag een lezing waarbij zij ingaat op onderwerpen als smaakverandering, kauw- en slikproblemen, vermoeidheid, spierzwakte en andere problemen waar iemand met de diagnose kanker tegen aan kan lopen. Vanochtend vertelde Marjolein dat voeding hier vaak als oorzaak bij komt kijken en wat voor tips zij daarvoor wil meegeven tijdens de lezing.



Project 'bakkie doen' vandaag van start

In het kader van de Week van de Ontmoeting staat de 'Feelgoodbus' op meerdere plekken in Maassluis deze week, een gele Amerikaanse schoolbus die is omgebouwd tot een bus waar je onder andere koffie in kunt zetten. Buurtbewoners kunnen gezellig aanschuiven voor een gratis kopje koffie met wat lekkers. Het project 'bakkie doen' is een initiatief van Buurtcentrum De Hooftzaak, de Cultuurmakelaar en Bibliotheek Maassluis. Cultuurmakelaar Angela Kok vertelde vanochtend wat precies het doel is van het project en op welke plekken de bus te vinden is deze week. Vandaag wordt er bij mensen van de Seringenflat aangebeld om te vragen of zij willen aanschuiven voor een lekker bakkie koffie. De bedoeling is dat mensen met elkaar in gesprek gaan, elkaar leren kennen en dat er onder het genot van een bak koffie misschien wel hele mooie verhalen ontstaan.



Er gaat niets boven de natuur in eigen regio volgens Heleen Verduijn

Deze twee weken staan in het teken van het landschap, iets waar onze huis boswachter Heleen Verduijn niet over uitgepraat raakt. Naar eigen zeggen is het voor haar iedere dag een feestje om naar buiten te gaan. Vanochtend was ze erg enthousiast over de paddenstoelen die uit de grond schieten en over de mooie herfstkleuren die op de bomen te bewonderen zijn. Als het aan Heleen ligt hoef je dan ook niet ver uit de buurt te zijn.



Poll

De Westland Kros vindt mogelijk ook in 2019 gewoon plaats. Meerdere geïnteresseerde partijen hebben zich inmiddels al gemeld. Wat vind jij?