Archief
Bas Booister

Bas Booister

Afvalstoffenheffing omhoog en onderzoek naar centrale vuurwerkshow

De afvalstoffenheffing in Maassluis gaat volgend jaar met ongeveer 25 euro op jaarbasis omhoog. Dit blijkt uit de programmabegroting van het college. Daarin staat ook te lezen dat de gemeente volgend jaar onderzoek gaat laten doen naar de mogelijkheden voor het houden van een centrale vuurwerkshow.

Het Maassluis bestuurscollege wil graag de negatieve effecten van vuurwerk beperken. Daarom wordt ook de inzet van het eerder geteste vuurwerkdetectiesysteem nog eens meegenomen in de overwegingen. De test met het systeem tijdens de afgelopen decemberperiode bleek positief te zijn geweest.

Redenen voor de stijging van de afvalstoffenheffing zijn onder meer hogere kosten voor de inzameling en verwerking van huishoudelijk afval. Ook moeten er ondergrondse containers worden vervangen. Naast de stijging van de afvalstoffenheffing stijgt ook de OZB iets, maar de aangekondigde 2 procent is slechts een 'inflatiecorrectie'.

Verder blijkt uit het jaarlijkse begrotingsdocument dat het college van burgemeester en wethouders willen investeren in verkeersveiligheid. Daarbij hebben de verkeerssituaties op de Rozenlaan, de centrumroute en het knooppunt bij de Oude Veiling tussen Maasland en Maassluis prioriteit.

De hele begroting is hier te lezen. Op 6 en 7 november wordt er over de begroting gesproken in de gemeenteraad.