Pixabay 1

Pixabay 1

Ruime thuiswinst handbalsters Quintus tegen Venlo

De handbaldames van HV Quintus hebben zaterdagavond in de eigen Eekhouthal in Kwintsheul winst behaald op Handbal Venlo. De eredivisiewedstrijd eindigde in 33-22.

Het eerste punt van de wedstrijd ging naar Venlo, dat jagend van start ging. Nog geen minuut later scoorde ook Quintus waardoor beide teams vanaf het begin van de wedstrijd op scherp stonden. Na 10 minuten spelen was de score 2-2, daarna liep Venlo snel uit naar 5-2 en leek Quintus achter te blijven. Toch lukte het de dames uit Kwintsheul in de eerste helft Venlo op de hielen te zitten, en sloegen ze terug waardoor de ruststand 11-11 werd.

Enkele minuten na de pauze nam Quintus al direct de overhand door snel de 12-11 te maken. Die voorsprong werd de rest van de wedstrijd gestaag uitgebouwd, hoewel Venlo vlak achter Quintus aankwam. Telkens als de Heulenaren een aantal goals maakten, scoorden de Limburgers kort daarna ook, maar niet genoeg om de winst mee naar Venlo te nemen. De eindstand van 33-22 zorgt dat de dames van HV Quintus nu op de tweede plek staan. Volgende speelt Quintus de derde topper op rij. In Amsterdam is landskampioen VOC de tegenstander.

Heren Wematrans/Quintus

De heren van Wematrans/Quintus die uitkomen in de BeNeLeague hebben nog steeds geen overwinning op hun naam kunnen schrijven en ook zaterdagavond in België is dat niet gelukt. Het team speelde in Hall Omnisports in Visé (België) tegen HC Visé BM en verloor met 37-26. De ploeg staat onderaan in de competitie.