Archief
Google Streetview

Google Streetview

Mogelijk langer arbeidsmigranten op Vlugtenburg

Strandpark Vlugtenburg in 's-Gravenzande gaat mogelijk nog twee jaar arbeidsmigranten huisvesten in het oude deel van het park. Daarvoor is een nieuwe vergunning aangevraagd, omdat de huidige vergunning dit jaar afloopt.

De arbeidsmigranten worden momenteel ondergebracht in vakantiewoningen die in een dusdanige staat verkeren, dat ze niet te verhuren zijn aan gasten. "De vernieuwing van het vakantiepark is voor 80 procent klaar, de overige 20 procent gaan we ook doen, maar waarschijnlijk pas over twee jaar. De huidige vergunning loopt af en die willen we verlengen. Ik zou het zonde vinden als we die woningen anders niet kunnen verhuren", laat directeur Joran Pronk desgevraagd weten aan WOS Media. Vlugtenburg beschikt in totaal over zo'n 185 huisjes.

Pronk benadrukt dat het op zijn park niet per se gaat om Poolse, Bulgaarse of Roemeense arbeiders die in de Westlandse kassen werken. "Het merendeel komt uit Duitsland en werkt bijvoorbeeld in de Botlek. Zij verblijven hier een maand en gaan dan weer weg."