Archief

Kort geding Heijenaar Reedijk tegen Arcade

Komende dinsdag dient voor de rechtbank in Den Haag een kort geding van Heijenaar Elso Reedijk tegen woningcorporatie Arcade. Reedijk wil met dit geding voorkomen dat hij moet vertrekken uit zijn huurwoning aan de Piet Heinstraat.

Arcade wil ontbinding van het huurcontract omdat er in november vorig jaar zakken met in totaal voor 3,6 kilo aan henneptoppen in de badkamer van zijn woning zijn aangetroffen. Die vondst was een bijvangst tijdens het onderzoek naar een vermeende schietpartij bij Reedijk voor de deur. Er werden daar harde knallen gehoord, maar van een schietincident is uiteindelijk niet gebleken.

Voor Reedijk, die al ruim 25 jaar in het betreffende rijtjeshuis woont, heeft de woning grote emotionele waarde, onder meer omdat daar twee van zijn kinderen zijn overleden.

Arcade houdt tot dusver vast aan haar beleid van zerotolerance indien, simpel gezegd, een woning als drugspand kan worden aangemerkt. Ook de gemeente Westland wilde Reedijk uit zijn huis hebben, maar tot tweemaal toe stak de rechter daar een stokje voor.

Categorieen:
Westland Algemeen