Stefan van Eijk

Handbalsters Quintus te sterk voor Dalfsen

De handbalsters van Quintus hebben zaterdagavond een belangrijke overwinning geboekt op concurrent Dalfsen. In de eigen Eekhouthal in Kwintsheul werd de ploeg uit Overijssel met 23-16 verslagen. Bij Quintus maakte overigens Britt van Steekelenburg haar rentree na lang blessureleed.

De Westlandse ploeg liep na ongeveer een kwartier spelen uit naar een 7-1 voorsprong, Dalfsen kwam echter sterk terug tot liefst 9-9. Bij die stand zaten liefst twee Quintus-speelsters op de bank met tijdstraffen. Dat weerhield de Heulse dames er echter niet van om veerkracht te tonen. Daardoor stond het bij rust 14-10.

Na rust maakte Dalfsen de twee eerste treffers, maar was het Quintus dat uitliep tot een maximale marge van 8 treffers verschil (22-14). De eindstand van 23-16 betekent de derde winst voor Quintus, dat nu op doelsaldo derde staat. Dalfsen zakt naar plek vier.

Quintus-heren

In de BeNe-League staan de heren van Wematrans/Quintus nog altijd samen met het Limburgse Bevo puntloos onderaan. In Kwintsheul verloor de ploeg van trainer Alex Curescu nu van Hasselt. Quintus kwam in de eerste tien minuten een aantal keer op voorsprong, maar liet de Belgen telkens terugkomen. Na een 6-6 stand nam Hasselt de leiding, waarna de ploegen bij 11-16 gingen rusten. De eindstand was 25-37.