Archief
Archief

Archief

MiddenInn in Maasland opent maandag zijn deuren

Restaurant MiddenInn aan de Kerkweg in Maasland opent aanstaande maandag haar deuren. De uitbater heeft afgelopen week toestemming gekregen van de gemeente Midden-Delfland om in bedrijf te gaan. De eetgelegenheid zou eigenlijk eind augustus open gaan, maar bezwaren van omwonenden tegen de vergunning gooiden roet in het eten.

Het restaurant gaat wel open zonder terras - daar werd bezwaar tegen aangetekend. Rokers zouden voor stankoverlast zorgen bij de bovenburen. Uitbater Kees Lensveld gaat samen met de buren en de gemeente om tafel om daar 'als volwassenen een gepaste oplossing voor te vinden'.

Lensveld is blij dat hij en het personeel aan de slag kunnen. Hij kijkt terug op een zorgelijke periode: "We hebben vanaf januari zoveel investeringen gedaan, het is een bittere pil als je dan niet open mag." Met het restaurant in het midden van het dorp hoopt hij Maasland wat bruisender te maken. "Een beetje reuring mag er wel ontstaan, dat hoort bij zo'n dorp en is ook de wens van de gemeente," aldus Lensveld.

Maandag vanaf 'een uur of twee' opent MiddenInn weer zijn deuren. De uitbater ziet graag zijn oude clientèle weer terugkeren. "Hopelijk kunnen we de naam en faam die we hebben opgebouwd aan de rotonde, hier weer voortzetten. Dat iedereen die er regelmatig was weer bij ons terugkomt," zegt Lensveld. "Dat we weer open mogen is in ieder geval superdik."