Eerste competitie-overwinning Maassluise korfballers

In de veldkorfbalcompetitie was Valto in de Overgangsklasse niet opgewassen tegen koploper Swift. In de Eerste Klasse E kon CKC Maassluis de eerste overwinning van dit seizoen boeken en liep ONDO tegen de vierde opeenvolgende nederlaag aan (heel zuur als je er 20 scoort, maar de tegenstander net eentje meer). In de Tweede klasse G winst voor ODO en verlies voor Dijkvogels.

Valto had in de thuiswedstrijd weinig in te brengen tegen koploper Swift. De eerste bal door de korf liet nogal op zich wachten, maar nadat Swift de score had geopend stond het al snel 0-4. Na de eerste tegentreffer van Valto liep de achterstand rap op naar 1-8. De ruststand was 5-13.

In de tweede helft ging het min of meer gelijk op en kwam er daardoor een bijna logische eindstand van 12-23 uit de bus.

In de Tweede klasse G was er bij ODO tegen KZ Danaiden sprake van een stroeve eerste helft. Bij 4-1 voor ODO nam KZ een time-out, die als effect had dat de bezoekers tot 4-4 terugkwamen. Vervolgens nam ODO weer afstand, met als resultaat 7-5 bij de rust. In de tweede helft kon KZ weer op gelijke hoogte komen (8-8), maar vanaf halverwege deze helft had ODO de boel onder controle en kon het uitlopen naar 15-11.