Archief

Sinthuis in Maasland blijft dit jaar leeg

Kinderen in Maasland kunnen dit jaar niet terecht in het Sinthuis. Het voormalige gemeentehuis aan de 's-Herenstraat werd sinds 2014 gebruikt als logeeradres voor Sinterklaas in Midden-Delfland, maar Stichting ProMaa houdt nu op als organisator.

"Wij hebben het ongelooflijk leuk gevonden om de organisatie van het Sinthuis op ons te nemen", aldus de organisatie op Facebook. "In augustus begonnen we en eind december sloten we alles af. Een intensieve periode, waar we met een heel goed gevoel op terugkijken."

Lisa van Uffelen laat desgevraagd weten dat de organisatie bestond uit een club van ongeveer twintig vrijwilligers die veel energie in het Sinthuis staken. "Een aantal van hen kreeg een nieuwe baan, anderen hebben nieuwe doelen voor zichzelf gesteld. We hebben toen gezegd: of we gaan met z'n allen door, of niet."

ProMaa heeft nog gekeken of een nieuwe groep mensen de organisatie op zich wilde nemen, "maar die kregen geen ploeg bij elkaar."

Kinderen kwamen 'van heinde en verre' naar het Sinthuis in Maasland, zo bleek uit een reportage die WOS TV twee jaar geleden maakte.