Archief
Google Streetview

Google Streetview

Verkoop raadhuis Maasland lijkt onafwendbaar

De verkoop van het oude gemeentehuis in Maasland en het aangrenzende pand Huize Barendrecht lijken onafwendbaar. Dinsdagavond schaarden de drie coalitiepartijen CDA, OGP en VVD in Midden-Delfland - samen goed voor een meerderheid - zich tijdens een commissievergadering achter het voorstel van wethouder Renzen.

De gemeenteraad stemde in januari nog in met een plan om van het oude raadhuis een dorpshuis te maken. Na een gesprek met meerdere initiatiefnemers en het bestuderen van de ideeën kwam het nieuwe college van B en W echter tot de conclusie dat het plan niet levensvatbaar is. Ook de hoge kosten, 1,3 miljoen euro voor alleen al onderhoud, spelen een rol bij deze "draai van 180 graden", zoals Frank van Lier (Mijn Partij) het verwoordde.

De vier insprekers, onder andere namens het initiatief Maeslanthuis, vroegen nog om uitstel tot februari en een budget van 15.000 euro om met een nieuw, wel levensvatbaar plan te komen. Enkele oppositiepartijen waren bereid om hen maximaal twee maanden te geven, maar de overige partijen zagen dat niet zitten.

Commissielid Johan Meijdam stelde nog wel voor om bij verkoop nadrukkelijk te bepalen dat de koper een horeca- en een sociaal maatschappelijke functie moet krijgen. Wethouder Wendy Renzen was echter bang dat er daardoor geen kopers komen. "Ik wil niet dat de panden nog vijf jaar leeg staan."

De gemeenteraad neemt over twee weken een besluit over de verkoop.