Archief
Google Streetview 1

Google Streetview 1

Maaslander boos over verkoopplannen raadhuis

Peet van Driel was dinsdagavond zeer verbaasd toen hij een commissievergadering van de gemeenteraad van Midden-Delfland bijwoonde. De drie coalitiepartijen CDA, OGP en VVD schaarden zich achter het plan van wethouder Renzen om het oude raadhuis in Maasland te verkopen. "Mijn bloed is een beetje gaan koken", zegt Van Driel.

De Maaslander kon er slecht van slapen en besloot de volgende ochtend al zijn bezwaren op papier te zetten en die te sturen naar raad en college. Verkopen van het raadhuis zou betekenen dat er geen dorpshuis in wordt gevestigd. "Als je dit laat gaan, is het een gemiste kans." Volgens Van Driel gaat het geld nu te gemakkelijk naar de protestantse kerk, waar de verenigingen worden ondergebracht. Hij hoopt dat het gemeentebestuur door zijn brief tot inkeer komt.

Als het aan de VVD ligt, gaat de verkoop echter gewoon door. Opknappen van het oude raadhuis zou de gemeente immers 1,3 miljoen euro kosten aan onderhoud. "Je moet je afvragen of dat geld niet beter besteed kan worden voor de vitaliteit van het dorp Maasland", zegt raadslid André Gebben. Hij ziet gebouw Het Trefpunt als een beter alternatief.