Archief
Regio 15

Regio 15

Messenzwaaier beschoten door politie

In de buurt van het busstation aan de Verdilaan in Naaldwijk heeft de politie een messenzwaaier beschoten. Daarna kon hij, mede door de inzet van een politiehond, worden overmeesterd. De man is met spoed en onder politiebegeleiding naar een ziekenhuis gebracht.

De politie had de man op een gegeven ogenblik omsingeld ter hoogte van de voetgangersoversteekplaats op de Verdilaan bij basisschool De Ouverture. De man wilde zich niet gewonnen geven en werd beschoten op het moment dat hij een agent wilde aanvallen.

Intussen arriveerde er ook een wagen met een politiehond. Zijn begeleider stuurde de hond (aangelijnd) op de verdachte af. Tijdens zijn poging om zich los te maken van de hond, konden meerdere agenten de man grijpen.

Hij werd in eerste instantie richting een politiebusje afgevoerd, maar later naar de nabijstaande ambulance gebracht en met spoed naar een ziekenhuis vervoerd.

Omdat de politie partij in deze zaak is, wordt de woordvoering gedaan door het Openbaar Ministerie (OM). De persofficier van het OM kon maandagavond nog geen informatie geven over het incident, zelfs nog niet over de verwonding(en) van de verdachte noch over diens leeftijd.

Geen verband met andere zaak

Er bestaat géén verband tussen de schietpartij op de Verdilaan en de aangetroffen overleden persoon aan de Lange Broekweg, laat de politie desgevraagd aan WOS Media weten.

Categorieen:
Naaldwijk112