Archief
Screenshot uit filmpje

Screenshot uit filmpje

'Messenzwaaier' in Naaldwijk blijkt 28-jarige verwarde Syriër

De politie doet onder leiding van het Openbaar Ministerie onderzoek naar een 28-jarige man uit Syrië die maandagavond met een mes zwaaide op straat. Bij zijn aanhouding op de Verdilaan in Naaldwijk werd hij door de politie beschoten.

Gedurende de avond kwam een melding binnen dat de man in verwarde toestand op straat zou lopen met een mes, in de buurt van de Albert Heijn. De melding werd gedaan door familieleden, die probeerden de man te kalmeren en bang waren dat hij zichzelf of anderen iets zou aandoen.Toen agenten de man aanspraken, zou hij geweigerd hebben zijn wapen te laten vallen. Tijdens de aanhouding die volgde, werd door de politie geschoten. De man raakte hierbij gewond en is naar het ziekenhuis vervoerd. Hij is buiten levensgevaar en zal op een later moment worden verhoord.

De Rijksrecherche doet onderzoek naar het schieten en de rol van de verschillende agenten daarbij. Zij zijn als getuige aangemerkt en zullen gehoord worden. Daarnaast loopt een onderzoek naar het incident zelf. De man met het mes is aangehouden voor bedreiging. Hij was op bezoek bij familie in Nederland en woont in Zweden.

Getuigen gezocht

Categorieen:
Naaldwijk112