Archief
Dennis van Schie

Dennis van Schie

Eerste drijvende steigers van Westland neergelegd

Een unicum in De Lier: bij de jachthaven zijn de eerste drijvende steigers van Westland neergelegd. De aanlegplekken zijn een goedmakertje voor de aanleg van de Oostelijke Randweg.

De Oostelijke Randweg komt pal langs de al bestaande jachthaven te liggen. Daardoor verdwijnen er 18 aanlegplekken. Om dat te compenseren, komen iets verderop 26 nieuwe plekken terug. Per saldo gaat de jachthaven er dus acht plaatsen op vooruit. De drijvende steigers bewegen mee met de wisselende waterstand.

Kees Kornaat, voorzitter van Watersportvereniging Westland, verwacht dat de nieuwe aanlegplekken snel volgeboekt zijn. Mede omdat er pal achter de jachthaven een nieuwe woonwijk wordt gebouwd. Hij heeft op tekeningen van ontwikkelaar Bouwfonds gezien, dat bij de haven het Havenkwartier komt. "Dit wordt het maritieme centrum van het Westland".

Op zaterdag 8 september opent wethouder Karin Zwinkels de drijvende steigers officieel. Het overigens niet de eerste drijvende steiger van de regio. Die ligt namelijk in Maassluis.