Archief

Mogelijk toch nieuw Polenhotel in Maasdijk

Er komt mogelijk toch een nieuw gebouw voor de huisvesting van arbeidsmigranten in Maasdijk, in de buurt van McDonald's. Een uitzendbureau heeft woensdagavond laat een aanvraag ingediend. Die aanvraag moet beoordeeld worden volgens het oude bestemmingsplan, omdat dat pas donderdag officieel is aangepast.

Het is een bittere pil voor verantwoordelijk wethouder Cobie Gardien. Het college van B en W liet halsoverkop raadsleden terugkeren van vakantie, omdat in het bestemmingsplan een 'gat' was ontdekt. "Dat gat maakte ongebreidelde huisvesting van arbeidsmigranten mogelijk", zegt wethouder Gardien. "Dat lijkt ons niet wenselijk".

Afgelopen vrijdag werd Gardien door de gemeentelijk advocaat op de hoogte gesteld, dat het bestaande bestemmingsplan inderdaad wel heel veel ruimte bood voor de bouw van diverse hotels. Niet alleen de reguliere hotels zouden zich er kunnen vestigen, ook een hotel voor arbeidsmigranten zou er een plaats kunnen krijgen. En dat terwijl eerder in de gemeenteraad was afgesproken om de arbeidsmigranten beter over de gemeente te verspreiden. In Maasdijk zit al een 'Polenhotel'.

"Het advies van de advocaten was om zo snel mogelijk de raad bij elkaar te roepen om dat gat te dichten", zegt ze tegen de WOS. Daarop is de griffier van Westland gaan rondbellen om te kijken of er genoeg raadsleden aanwezig zouden kunnen zijn om besluiten te nemen. Dat bleek het geval.

De raad besloot vervolgens in grote meerderheid om de vergadering achter gesloten deuren te houden. Maar dat blijkt dus niet afdoende geweest te zijn. Het college had al opdracht gegeven om het besluit erover de volgende dag in lokale krant Groot Westland te plaatsen. Die komt formeel op donderdag uit, maar ligt bij sommigen woensdag al op de mat en staat dan ook al online. Verder zijn er volgens Gardien mogelijk ook raadsleden geweest die na de vergadering toch iets te loslippig zijn geweest.

Overigens is nog onduidelijk of het tweede 'Polenhotel' er ook daadwerkelijk komt. Eerst moet de aanvraag worden getoetst aan het oude bestemmingsplan. De gemeente bekijkt nu wat de gevolgen de aanvraag zijn en informeert de gemeenteraad daar volgende week over.

Categorieen:
Maasdijk Westland Politiek