Archief
Fred van der Ende

Fred van der Ende

Brazilianen stapelgek op het Westland

Misschien heb je ze al gezien: de veertig jongeren uit Brazilië die deze weken in het Westland verblijven. Ze komen uit Holambra, een gemeente in de buurt van Sao Paulo. Die gemeente heeft veel raakvlakken met Westland.

Holambra is het grootste productiecentrum van bloemen en planten in Latijns-Amerika. Van de 12.000 inwoners hebben er 4.000 een Nederlandse achtergrond. Vanwege die roots lopen de jongeren van sambaband Amigos de Holambra in Volendamse klederdracht.

Donderdag stond een optreden op het programma bij het gemeentehuis aan de Laan van de Glazen Stad in Naaldwijk, waar ook burgemeester Agnes van Ardenne de verleiding niet kon weerstaan en vrolijk meedanste.

Volgens begeleidster Catharine Setta zijn de kinderen stapelgek geraakt op de tuinbouwgemeente. "Ze hebben al plannen voor de toekomst: studeren, Engels leren en naar Nederland komen", zegt ze. "Ze zijn echt verliefd geraakt op Westland".

De jongeren en hun begeleiders verblijven op veldbedjes van het Rode Kruis in de Sosefhal in Honselersdijk. Dit weekend zijn ze ook aanwezig op een muziekboot in het Varend Corso. Volgende week vliegen ze weer terug naar Brazilië.