Archief

MSV '71 ziet plan sportcomplex Maassluis-West niet zitten

Als het aan voetbalvereniging MSV '71 ligt, gaat het plan om een groot nieuw sportcomplex te realiseren in Maassluis-West niet door. De club, die momenteel al op die locatie is gevestigd, herkent zich bovendien niet in het beeld dat ondernemer Gerrit Malipaard en KNVB-directeur Eric Gudde schetsen over het gebrek aan investeringen dat in de afgelopen jaren is gedaan in accommodaties in de stad.

Het is de bedoeling dat op het sportcomplex naast MSV '71 ook Excelsior Maassluis en clubs als handbalvereniging Unitas'63, basketbalvereniging Green Eagles en korfbalclub C.K.C. Maassluis aanhaken. Verder zou er een hele grote multifunctionele sporthal moeten verrijzen. Dat is volgens de initiatiefnemers nodig, omdat de faciliteiten van de clubs in Maassluis twintig tot dertig jaar zouden achterlopen op die in bijvoorbeeld 's-Gravenzande of Schiedam.

Volgens het bestuur van MSV '71 is dat echter niet waar. "Hierbij wordt in onze ogen namelijk voorbij gegaan aan de vele sportinvesteringen die de afgelopen jaren door de gemeente zijn gedaan. Zoals nieuwe kunstgras- en sportvelden bij Evergreen, CKC en de voetbalverenigingen." Ook heeft MSV zelf onlangs nieuwe kleedkamers gebouwd, met dank aan een subsidieregeling van 75 procent van de gemeente. "Het geschetstebeeld dat er in vele Maassluise kleedkamers schimmel zit, klopt in het geval van M.S.V.'71 dus niet."

De vereniging bepleit verder dat één voetbalclub in Maassluis-West voldoende is "en ondersteunen wij de stelling van NOC*NSF om sportverenigingen in de woonwijken te houden. Daarin past de huidige geografische verdeling van de drie voetbalverenigingen in onze stad uitstekend. Tenslotte vormen wij met onze buurverenigingen al een fraaie socialemultifunctionele sport en cultuur groenstrook. Stuk voor stuk verenigingen die prima functioneren. Een herinrichting hiervan vinden wij dan ook onnodige kapitaalvernietiging."