Archief
Nelleke Arnout

Nelleke Arnout

Negatief zwemadvies? Daar doen ze bij de Wollebrand niet moeilijk over...

Wie met deze luchten een verfrissende duik wil nemen, kan de Wollebrand beter links laten liggen... of toch niet? Ondanks het negatieve zwemadvies wordt er heerlijk gezwommen in de zwemplas bij Honselersdijk.

Op twee grote blauwe borden aan de rand van de plas staat het met koeienletters aangegeven: NEGATIEF ZWEMADVIES. In de zwemplas zijn blauwalgen ontdekt, die heftige jeuk, maag- en darmklachten kunnen veroorzaken.

Geen van de zwemmers die wij dinsdag aantikken, heeft de waarschuwing gelezen. Nadat de boodschap van de blauwalgen is overgekomen, is zonnen op het strandje voor de rest van de middag de enige optie.

Of het zwemwater de rest van de zomer zo beroerd blijft is nog maar de vraag, want sinds kort ligt er een pomp in, die het water een zuurstofboost geeft. Een initiatief van de naastgelegen waterskibaan en wat Westlandse bedrijven. Waarschijnlijk dat de blauwalgen snel verdwijnen. De blauwalgen zitten trouwens bij het strandje, waterskiën is geen probleem.



Prinsenbos


Bij het Prinsenbos in Naaldwijk zijn de meetresultaten van het zwemwater een stuk beter, al geldt hier wel een waarschuwing. Er wordt nog onderzoek gedaan naar wat precies met de plas aan de hand is.

Op www.zwemwater.nl vind je de actuele waterkwaliteit per zwemplas. De informatie op die site wordt dagelijks geüpdatet.