Archief
Regio15

Regio15

Brandweer bevrijdt kat uit kantelraam

Ruim een jaar na het hachelijke avontuur van spouwmuurkat Kenzo uit Ter Heijde, mochten de hulpdiensten weer naar het kustdorp om een kat te bevrijden. Dit keer zat Mavis vast in een kantelraam.

Mavis logeert toevallig bij het baasje van Kenzo vanwege de geboorte van kittens. Het beest probeerde via het raam naar buiten te klimmen, maar dat pakte verkeerd uit. Met vereende krachten van de Dierenambulance is Mavis gered.

Aan spouwmuurkat Kenzo had men meer werk. Dat beest zat vorig jaar vier dagen vast in de spouwmuur van een woonblok. Iedereen werd ingezet om Kenzo tussen de isolerling en buitenmuur vandaan te halen. Eerst sneuvelde de nok van het huis. Toen dat geen resultaat opleverde, volgde de zijplaten. Als laatste redmiddel is er een stuk uit de muur gehaald, maar Kenzo was te schuw voor de helpende mensenhanden en vluchtte keer op keer weg. Uiteindelijk vond een aantal fotografen van Regio15 de kat op de galerij, en wist het baasje hem te pakken te krijgen. De woningbouwvereniging heeft later de schade aan het woonblok vergoed.

Categorieen:
Monster 112