Archief

Hoe is het nu met 'spouwmuurkat' Kenzo uit Ter Heijde?

Het is precies een jaar na de bizarre situatie in Ter Heijde, waarbij de kat Kenzo vier dagen lang in een spouwmuur vast zat. Een deel van de gevel werd afgebroken, in verwoede pogingen het beestje te redden. Hoe is het nu met Kenzo?

Al kattenbrokjes schuddend stond baasje Burak Aydin op een ladder bij het opengebroken deel van het huis. Hoe aantrekkelijk het rammelende geluid ook klonk, Kenzo de kat kwam niet naar buiten. Het dreef het baasje tot wanhoop.

De brandweer, de dierenambulance en een aannemer. Iedereen werd ingezet om Kenzo tussen de isolerling en buitenmuur vandaan te halen. Eerst sneuvelde de nok van het huis. Toen dat geen resultaat opleverde, volgde de zijplaten. Als laatste redmiddel is er een stuk muur uit de gehaald, maar Kenzo was te schuw voor de helpende mensenhanden en vluchtte keer op keer weg.

De redding

19 april 2017. In het holst van de nacht vond Kenzo dat kust veilig was en sloop hij naar buiten. De fotografen van nieuwssite Regio15 zagen het bange diertje buiten zitten. Toen zij met hun camera op Kenzo afliepen, vluchtte Kenzo weer terug de veilige spouwmuur in. Niet veel later wist het baasje Kenzo toch te pakken te krijgen.

19 april 2018. De rust is wedergekeerd in de Michiel de Ruyterstraat. De woningbouwcoöperatie heeft de schade aan de spouwmuur vergoed, omdat zij vonden dat 'zo'n beestje niet zomaar achtergelaten kon worden'. Baasje Burat is door zijn kat wel in de gordijnen gejaagd. "Ik ben een tijd wat feller geweest tegen Kenzo. Hij mocht een tijdje niet meer naar buiten", biecht hij op tegen mediapartner Omroep West.

Spouwmuurschuw

Maar ondanks de bezorgde en strenge reactie van Burak, heeft Kenzo zijn les geleerd. Hij zal geen kattenkwaad meer uithalen. "Ze blijft uit de buurt van die spouwmuur", lacht Burat Aydin. "Hij weet dat hij daar niet meer moet zijn".

Kenzo mag tegenwoordig wel weer naar buiten, maar verder dan het balkon gaat hij eigenlijk niet. Zijn baasje hoopt in ieder geval dat de inmiddels vier jaar oude Kenzo dichtbij blijft en 'nog vele jaren meegaat'.

Bekijk hieronder een filmpje van de hereniging een jaar geleden:

Categorieen:
Monster Algemeen