Archief

In het OchtendMagazine: Feestweek Ter Heijde in volle gang en Vismaatjeskoor tourt door Nederland

In het OchtendMagazine veel aandacht voor Ter Heijde. Els van Oosten, organisator van de plaatselijke feestweek, sprak over de activiteiten die nog op het programma staan. Daarnaast praatte Fred Spreen ons bij over de touragenda van 't Heijdse Vismaatjeskoor.

Feest in Ter Heijde

Afgelopen dinsdag was de aftrap van de feestweek van Ter Heijde. Tot en met komende zaterdag is het volop feest in het kustdorp. Volgens organisator Els van Oosten is voornamelijk de zeskamp deze zaterdag het bezichtigen waard. Er wordt overigens nog één team gezocht voor die activiteit.



Vismaatjeskoor tourt

't Heijdse Vismaatjeskoor treedt niet alleen in deze regio op. De komende maanden worden onder andere in Willemstad, Driebergen en Leidschendam de zeemansliederen ten gehore gebracht. De optredens zijn gratis te bezoeken. Volgens voorzitter Fred Spreen heeft het koor momenteel meer dan zestig leden.



Kan je niet fietsen? Geen probleem

Elke week bellen we met Simone van Vitis Welzijn over de vrijwilligers vacatures. Deze week een bijzondere: je kunt fietsles geven aan mensen die niet zo goed kunnen fietsen. Je leert ze de basisbeginselen van het fietsen, zodat ze uiteindelijk veilig en zelfstandig de weg op kunnen gaan. Het enige wat gevraagd wordt, is een grote dosis geduld en uiteraard zelf kunnen fietsen!



'Wie is Sonja Smit?'


Wie straks het gemeentehuis in Midden-Delfland binnenstapt, moet er niet omheen kunnen: een grote collage met alle pasfoto's van raads- en collegeleden. Op die manier moet het voor inwoners een stuk duidelijker worden wie hen vertegenwoordigt. Want weet de Midden-Delflander eigenlijk wel wie de fractievoorzitters van de partijen zijn? We gingen de straat op en zochten het uit!



De Schakel

Elke donderdag valt De Schakel weer op de deurmat van de Midden-Delflandse huishoudens. Eindredactrice Gemma van Winden-Tetteroo praat ons bij over de inhoud.



Poll

HET IS VANDAAG INTERNATIONALE CAPSLOCKDAG! DOE JIJ ERAAN MEE?