Archief
WOS Media

WOS Media

Verdachte van moord op Maassluise café-eigenaar ontkent

De 47-jarige Michael L. uit Rijswijk ontkent dat hij een 52-jarige cafébaas uit Maassluis heeft vermoord. De café-eigenaar werd 13 maart dood aangetroffen in het huis van de verdachte, in de Doelenstraat in Rijswijk. L. blijft voorlopig nog vast zitten.

Volgens L. is hij gevallen over de punt van het bed en bovenop de Maassluizer geland. Volgens het Openbaar Ministerie heeft L. het slachtoffer gewurgd. De advocaat van L. vertelt dat zijn cliënt eerst dacht dat de café-eigenaar alleen bewusteloos was. In plaats van 112 te bellen, nam L. een hand medicijnen en ging op bed liggen.

"Misschien niet iets wat u of ik in deze situatie zou doen", voegt de raadsman nog toe. "Maar het feit dat hij raar gereageerd heeft, maakt hem nog niet schuldig aan doodslag." Dinsdag zou een reconstructie plaatsvinden in de woning in de Doelenstraat. Die is niet doorgegaan omdat de verdachte niet terug wilde naar zijn huis. Dat was psychisch te zwaar voor hem, weet mediapartner Omroep West.

De advocaat wil dat L. zijn proces in vrijheid af mag wachten. "Dat er een strafbaar feit is gepleegd, is nog niet vastgesteld", benadrukte hij. Ook suggereerde de advocaat dat het slachtoffer hartklachten had en mogelijk daaraan overleed. Volgens de officier van justitie kan er uit onderzoek wel degelijk opgemaakt worden dat het slachtoffer gewurgd is. Ook was er een ruzie met de ex-vriendin van het slachtoffer, een dochter van de caféhouder. "Dat is nog niet opgelost". Daarom wilde het OM dat L. in de cel blijft.

Bekende in Maassluis

De caféhouder was een bekende in Maassluis. Hij runde 't Smitje bij de Wethouder Smithal. Zijn dood zorgde voor 'grote emotie bij alle mensen die hem kenden, niet alleen zijn familie', volgens de officier van justitie. Na zijn dood werd een stille tocht gehouden. Voor het café werden bloemen gelegd.

De vrouw en de dochter van het slachtoffer waren woensdag samen met een handvol vrienden van de café-eigenaar naar de zitting gekomen. L. zelf zweeg over de zaak. De rechter besloot dat L. drie maanden langer vast moet blijven zitten. De volgende zitting staat gepland op 19 september.

Categorieen:
Maassluis 112