Archief
Dennis van Schie

Dennis van Schie

Woningen komen terug aan Tasmanweg in Hoek van Holland

Er komen begin juli twee nieuwe, duurzame woningen aan de Tasmanweg in Hoek van Holland. In november 2015 brandden daar twee 2-onder-1 kap-woningen af. Na verschillende onderzoeken en sloopwerkzaamheden komen daar na tweeënhalfjaar nieuwe woningen voor terug. Bijzonder daarbij is de toevoeging van een 'ideale watertuin'.

De huizen worden in delen in een fabriek in Montfoort elkaar gezet, die daarna op 9 en 11 juli met vrachtwagens naar Hoek van Holland worden getransporteerd. Daar worden de huizen vervolgens in twee weken in elkaar gezet. De woningen worden energieneutraal; ze zijn niet aangesloten op het gas, zijn geïsoleerd en krijgen zonnepanelen op het dak.

Een van de huizen krijgt een 'ideale watertuin', bedacht door de Hoekse Druppies, een team van Hoekse basisschoolleerlingen dat meedeed aan de First Leo League. Met een combinatie van groen en tegels kan het meeste water de grond in zakken, de rest wordt opgevangen in een ondergrondse watertank. Dat water kan dan weer hergebruikt worden voor de tuin.