Archief

In het OchtendMagazine: 'Gigantisch sportcomplex in Maassluis' en zeven ton voor Team Westland

In het OchtendMagazine sprak Gerrit Malipaard (zie foto) over het plan dat hij met KNVB-directeur Eric Gudde heeft om een groot nieuw sportcomplex te realiseren in Maassluis. Daarnaast praatte Alphons de Wit ons bij over het verbluffend hoge bedrag dat Team Westland dit jaar bij elkaar gebracht heeft.

Nieuw sportcomplex

Als het aan Maassluizers Eric Gudde, directeur betaald voetbal bij de KNVB, en MTS Euro Products-directeur Gerrit Malipaard ligt, krijgt Maassluis een nieuw sportcomplex waar meerdere sportverenigingen onderdak vinden. Volgens Malipaard ligt Maassluis momenteel qua accommodaties achter op bijvoorbeeld Schiedam en 's-Gravenzande.



Zeven ton voor Team Westland

Team Westland kan vandaag met opgeheven hoofd afscheid nemen van de Tourmalet. Met alle activiteiten is een recordbedrag van 710.000 euro opgebracht. Het gaat zelfs nog om een voorlopig bedrag. Ook Alphons de Wit had deze getallen op de cheque niet zien aankomen.



De Fransse Eijkel in De Naald

Het cabaretduo De Fransse Eijkel won onlangs het Rabo Talenten Concours van WestlandTheater De Naald. Daarom zullen zij maandag 25 juni een extra voorstelling geven van hun programma. In het OchtendMagazine vertelde het duo over de oorsprong van hun act en hun toekomstplannen.



Geen weer voor duiven vandaag

Een enigszins teleurgestelde Harold de Duivenman vanochtend aan de telefoon. Aanvankelijk zouden zijn duiven vandaag beginnen aan de wedstrijd, maar vanwege slechte weersomstandigheden wordt dat verplaatst naar morgen. Volgens hem zijn het 'gezonde kopzorgen' die hij aan de sport overhoudt.



Finaleweekend

Deze zaterdag wordt de finale gespeeld van de Flynth Westland Cup. FC 's-Gravenzande en de zondagtak van Westlandia staan tegenover elkaar. Toevallig troffen de clubs elkaar vorige week ook al in de finale van het Haaglanden Voetbal Toernooi. Sportverslaggever Stefan van Eijk wist meer te vertellen over de finale van morgen.



Vonk stopt met pannenkoeken bakken

De 66-jarige Frans Vonk stopt na zo'n 40 jaar met zijn zaak In 't Portiek aan de Dr. Kuyperkade in Maassluis. Hij vindt het mooi geweest en kreeg de kans om zijn zaak te verkopen. Daarmee is zijn pensioen zeker gesteld. Maar zonder een traan zal het sluiten waarschijnlijk niet gaan: "Zaterdag zal het best wel eventjes emotioneel worden, maar dat geeft niet," aldus de eigenaar.