Archief
Frans Vonk

Frans Vonk

Frans Vonk houdt het na 40 jaar pannenkoeken bakken voor gezien

De 66-jarige Frans Vonk stopt na zo'n 40 jaar met zijn zaak In 't Portiek aan de Dr. Kuyperkade in Maassluis. Hij vindt het mooi geweest en kreeg de kans om zijn zaak te verkopen. Daarmee is zijn pensioen zeker gesteld. Maar zonder een traan zal het sluiten waarschijnlijk niet gaan: "Zaterdag zal het best wel eventjes emotioneel worden, maar dat geeft niet," aldus de eigenaar.

Bijna elke inwoner van de stad heeft er wel eens een pannenkoek gegeten of een bakkie koffie gedronken. En kinderen zijn er ongetwijfeld wel eens getrakteerd op een Italiaans ijsje. Maar na aanstaande zaterdag zal dat niet meer gaan, want de deuren van de zaak gaan voorgoed dicht. Een belegger heeft de zaak opgekocht om er in de toekomst mogelijk een broodjeszaak van te maken.

In al die jaren heeft Frans een goede band opgebouwd met de inwoners van Maassluis. Klanten zeggen de zaak te gaan missen. Wie Frans en zijn familie nog eens de hand wil drukken, kan dat aankomende dinsdagmiddag vanaf 17.30 uur doen in de Drukkerij aan diezelfde Dr. Kuyperkade in Maassluis.

Categorieen:
Maassluis Economie