Archief
Archief WOS Media

Archief WOS Media

'Komst laadpaal wordt straks ter plekke aangekondigd'

In de gemeente Westland wordt de communicatie rondom de plaatsing van oplaadpalen voor elektrische auto's verbeterd. Voortaan zal op een beoogde locatie een aankondigingsbord worden geplaatst met daarop de vermelding van een reactieloket.

Dat heeft wethouder Leen Snijders dinsdagavond in een commissievergadering van de gemeenteraad gezegd, in reactie op vragen van D66.

Tot dusver wordt de plaatsing aangekondigd in de Staatscourant, maar er zijn bijna geen burgers die deze (digitale) krant raadplegen. Overigens staat er in zo'n geval ook altijd een Verkeersbesluit in de wekelijkse bekendmakingen van de gemeente in het blad Groot-Westland.

In Westland zullen de eerstkomende jaren nog wel ruim honderd laadpalen worden geplaatst, waarvan tien tot vijftien in de rest van dit jaar. Iedereen met een elektrische auto kan zo'n paal aanvragen. Vervolgens gaat namens de gemeente het bedrijf Engie in een straal van enkele honderden meters rondom de woning van de aanvrager een geschikte locatie zoeken.

Tot dusver blijkt vaak, dat omwonenden compleet worden verrast door de daadwerkelijke plaatsing van zo'n paal, ook al is deze volgens de geldende regels door de gemeente gepubliceerd. Daarom wordt overgegaan tot het eerst plaatsen van een aankondigingsbord op de betreffende locatie.

Categorieen:
Westland Duurzaam