Archief

Habbekrats reikt cheques uit voor projecten en aanschaf AED

Kringloopwinkel Habbekrats heeft afgelopen zaterdag vier cheques uitgedeeld aan goede doelen. Basisschool De Vlieten, MBO Maasland en 'Het Verbindingskassie' ontvingen alle drie een donatie van duizend euro. Hartveilig Wonen ontving een cheque om een AED aan te schaffen.

Hartveilig wonen zet zich in om zoveel mogelijk AED's aan de buitenkant van gebouwen te hangen, zodat deze altijd beschikbaar zijn in geval van nood. Met de cheque kan een dergelijk apparaat gekocht worden en geplaatst worden ergens in De Lier.

'Het Verbindingskassie' is een initiatief van Middin en het Herman Broerencollege. Zij hebben het initiatief opgevat om in de tuin van woonzorgcentrum De Rozenhof een 'Verbindingskassie' te maken. Een plek waar de oudere bewoners van het zorgcentrum en de jongeren van het college samen kunnen komen. Met de cheque krijgen ze een steuntje in de rug om de kas te bouwen.

Basisschool De Vlieten uit De Lier krijgt het geld om te investeren in hun vlindertuin. "Ze hebben de tuin al jaren, maar die moet nodig opgeknapt worden. Met de cheque kan de tuin mooi hersteld worden," schrijft de kringloopwinkel. MBO Maasland heeft het geld gekregen om hun projecten bij de Nursery School Jambanjelly in Gambia te versterken.

De cheques zijn opgebouwd uit verkoopopbrengsten van de winkel aan de Lierweg. De organisatie telt vijftig vrijwilligers en steunt voornamelijk Lierse goede doelen.

Categorieen:
De Lier Maasland Algemeen