Archief
Fonds Westland steunde eerder voetbalvereniging Naaldwijk foto via VV Naaldwijk

Fonds Westland steunde eerder voetbalvereniging Naaldwijk foto via VV Naaldwijk

FeVoWest ziet fusie Fonds Westland en '1818' niet zitten

De voorgenomen fusie tussen Fonds Westland en Fonds 1818 in Den Haag moet nog eens goed worden bekeken. Dat vindt althans de Westlandse voetbalfederatie FeVoWest. Volgens voorzitter Nico van der Knaap zou het samengaan een zorgelijke ontwikkeling zijn voor de sportverenigingen in de gemeente, omdat die bij Fonds 1818 geen 'doelgroep' zijn.

De besturen van de beide fondsen onderzoeken momenteel de mogelijkheden van een fusie. Fonds Westland gaf begin vorige maand aan, dat een aansluiting bij Fonds 1818 meer mogelijk maakt voor Westland dan een zelfstandig Fonds Westland kan bieden. Zo beschikt Fonds Westland over 'slechts' 10 miljoen euro, waarvan jaarlijks zo'n 350.000 euro wordt gedoneerd. Fonds 1818 heeft een vermogen van 480 miljoen, waaruit jaarlijks zo'n 12 miljoen aan donaties wordt gedaan.

In het verleden hebben diverse voetbalclubs in Westland gebruik gemaakt van donaties van Fonds Westland, om het sportcomplex in stand te houden of zelfs uit te breiden. De vraag is of dat in de toekomst ook nog kan, omdat in de statuten van Fonds 1818 de doelgroep sportverenigingen niet is opgenomen, aldus Van der Knaap. "Dit is in Den Haag ook minder belangrijk, omdat de gemeente tot 50 procent subsidie toekent voor het in stand houden of vernieuwen van sportcomplexen. In de gemeente Westland bestaat de subsidiemogelijkheid er maar tot maximaal 25 procent."

Categorieen:
Westland Sport