Archief

EHBO-wedstrijden in Maasdijk; thuisteam wordt tweede

Bij Beekenkamp Group in Maasdijk zijn afgelopen zaterdag de jaarlijkse EHBO-wedstrijden gehouden. Daarbij moesten verschillende teams van hulpverleners uit het hele land zo goed mogelijk reageren op nagebootste ongelukken.

De wedstrijden worden elk jaar georganiseerd om EHBO onder de aandacht te brengen. Dat ze dit jaar in Maasdijk zijn, is omdat de lokale EHBO-vereniging daar dit jaar 85 jaar bestaat. De vereniging bood zelf aan de wedstrijden te organiseren.

Tijdens de wedstrijden speelden nep-gewonden, zogeheten LOTUS-slachtoffers, levensechte situaties na, bijvoorbeeld een oververhitting of een heftruckongeluk. Terwijl de EHBO'ers daarop reageren, worden ze beoordeeld door een jury. Die let onder andere op hoe er wordt geluisterd naar het slachtoffer, of het slachtoffer gerust wordt gesteld en of er juist gehandeld wordt in de situatie.

Het thuisteam deed het goed en haalde zelfs de finale. Winnen lukte EHBO-vereniging Maasdijk niet; het team werd tweede. Er deden in totaal 13 teams mee.

Categorieen:
Maasdijk Algemeen