Archief
Google Streetview

Google Streetview

Eis: werkstraf voor rellen rond Turks consulaat

Het Openbaar Ministerie heeft vrijdag een werkstraf van 200 uur geëist tegen een Maassluizer, voor zijn aandeel in de rellen rond het Turkse consulaat in Rotterdam. Dat meldt mediapartner RTV Rijnmond. De 29-jarige man zou voorwerpen naar de politie hebben gegooid.

De rellen braken in maart van het vorig jaar uit, toen de Turkse minister Kaya geen toespraak mocht houden in Rotterdam. Volgens justitie was er sprake van massaal geweld tegen de politie. Uiteindelijk konden slechts zes verdachten aan de hand van de beelden worden vervolgd.

De man liet tijdens de zitting bij de rechtbank weten uit nieuwsgierigheid en zonder verdere bedoelingen naar het consulaat te zijn gegaan. Hij stond aanvankelijk vooraan om mensen te sussen. Op de beelden is te zien dat hij even later een stoeptegel breekt en een steen naar een ME-busje gooit.

Tegen een 37-jarige Schiedammer is vijf maanden cel geëist, omdat hij een ME'er tegen het hoofd zou hebben geschopt. Twee andere verdachten hoorden, net als de Maassluizer, 200 uur werkstraf en een voorwaardelijke celstraf van een maand tegen zich eisen.

Categorieen:
112