Archief
Bas Booister

Bas Booister

Nieuwe (steun)raadsleden na installatie wethouders Maassluis

Naast de installatie van vier nieuwe wethouders werden er ook vier nieuwe raadsleden geïnstalleerd. Als eerste was Iris Vrolijks aan de beurt voor de PvdA. Ze zou eigenlijk bij de eerste vergadering na de verkiezingen al tot de raad toegelaten worden, aangezien Murat Ciftci zijn zetel afstond, maar dit bleek in zo'n korte tijd vanwege de procedures niet meer mogelijk. Na de benoeming van de wethouders werden ook de overige raadsleden geïnstalleerd.

Nieuwe raadsleden

De vrijgekomen plekken bij het CDA in de raad worden opgevuld door Henrike Heijboer en Martin Boekestijn, al is laatstgenoemde nog niet geïnstalleerd. Marcel 't Hart gaat de rol van fractievoorzitter van het CDA op zich nemen. Bij de VVD wordt de plek van Gerard van der Wees opgevuld door Johan Verhoeve. Dick Snoeck is fractievoorzitter geworden. Bij de PvdA is de zetel van Sjoerd Kuiper ingenomen door Jorrit Keijzer, die daarnaast ook is benoemd tot fractievoorzitter.

Steunraadsleden

Ook de steunraadsleden zijn woensdagavond geïnstalleerd. Mark Van Eijsden is steunraadslid geworden voor het CDA. Peter van Velzen en Lilly de Zeeuw zijn steunraadslid geworden namens de VVD. Hans de Bruin en Abdullah Ertekin zijn steunraadslid geworden.



Han Adema is steunraadslid geworden namens de VSP later wordt ook Hans van der Burg geïnstalleerd, net als Paul Zwart voor de ChristenUnie die er woensdagavond ook niet bij kon zijn. Leo van der Wel is net als in de vorige periode ook weer steunraadslid voor de ChristenUnie.

Gary Bouwer en Rik de Labije zijn de steunraadsleden voor de nieuwe partij Forum voor Maassluis, Renate Fiege en Mohamed Ammi vullen het steunraadslidmaatschap in voor GroenLinks en Bert de Reuver en Marlon van den Hoek zijn vanaf nu steunraadslid voor D66.

Categorieen:
Maassluis Politiek