Archief
Bas Booister

Bas Booister

Maassluis heeft vier nieuwe wethouders

70 dagen na de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart zijn woensdagavond vier nieuwe wethouders benoemd in Maassluis. Het gaat om Corine Bronsveld-Snoep (CDA), Fred Voskamp (CDA), Gerard van der Wees (VVD) en Sjoerd Kuiper (PvdA).

Corine Bronsveld (22 stemmen voor 1 tegen) is de enige parttime wethouder (80 procent) en heeft in haar portefeuille (jeugd)zorg, wijkteams, cultuur, lokaal armoedebeleid en is coördinerend wethouder ouderen. Eerder was ze fractievoorzitter voor het CDA.

Fred Voskamp (23 stemmen voor 0 tegen) is sinds woensdagavond benoemd tot wethouder met de posten stedelijke beheer, verkeer en (openbaar) vervoer, onderwijs en jeugd, informatievoorziening en automatisering en is ook coördinerend wethouder jeugd.



Gerard van der Wees (23 stemmen voor 0 tegen) gaat zich in de komende jaren als wethouder bezig houden met financiën, economie, duurzaamheid en milieu, sport en recreatie en is coördinerend wethouder duurzaamheid. Hij was hiervoor fractievoorzitter voor de VVD en eerder al ook al wethouder sport en cultuur.

Sjoerd Kuiper (21 stemmen voor 2 tegen) gaat voortaan als wethouder over ruimtelijke ordening en volkshuisvesting, werk en inkomen, sociale activering, sociale cohesie en is coördinerend wethouder sociale cohesie. Voorheen leidde hij de fractie van de sociaaldemocraten en was ook vervangend voorzitter van de raad.

Categorieen:
Maassluis Politiek